Ghid de intretinere si utilizare

Ghid de Utilizare și Întreținere

Acest ghid de întreținere și utilizare al produselor Modern Living, va veni în sprijinul dumneavoastră pentru a sustine păstrarea mobilierului, canapelelor si colțarelor în cea mai bună stare, pe o perioadă de timp îndelungată.

Atat mobilierul, cat și tapițeriile ( canapele, colțare, boxspringbett-uri, paturi tapițate, tabureți), au particularități de întreținere și de utilizare de care este recomandat să ținem cont pentru a spori durata de viață a produselor.

MOBILIER IN GENERAL, RECOMANDARI DE FOLOSINTA

 • pastreaza produsul in limite normale de umiditate si temperatura (45-70% umiditate; 10-35 grade Celsius); se va evita expunerea mobilierului în lumina directă a soarelui, pentru a preveni decolorarea finisajului. La expunere îndelungată, razele ultraviolete pot cauza apariţia de microfisuri în finisaj, îngălbenire, decolorare sau închiderea la culoare. (Reţine: anumite esenţe de lemn se închid la culoare odată cu trecerea timpului; acest efect este observabil îndeosebi la finisajele deschise la culoare sau pictate). Evita expunerea prelungită la temperaturi extreme, scăzute sau ridicate, dar şi variaţiile de temperatură. Acestea, la fel ca şi umiditatea, variabilă, pot produce crăpături în lemn. Lemnul este poros și răspunde la aerul excesiv de uscat prin pierderea de umiditate și cojire. În condiţii de umiditate ridicată, absoarbe umezeala și se dilată. Este de preferat să se păstreze mobilierul într-o încăpere climatizată corespunzător.

           -   apa se va utiliza in cantitati foarte mici sub forma unei carpe umede. Dupa stergere folosește o carpa uscată, evita să așezi obiecte fierbinţi pe suprafeţele mobilierului. Întindeți șervete de masă sub farfurii, cești de cafea sau de ceai. Folosește suporturi de pahar pentru băuturi, deopotrivă calde şi reci.

           -   pe blatul de bucatarie nu se taie alimente; nu se aseaza obiecte fierbinti; nu se sparg alimente tari (nuci, migdale, gheata, alimente inghetate) este indicata folosirea permanenta a unui tocator;

            - pentru curăţare se foloseşte o cârpă albă moale care a fost umezită într-o soluție de curățare ușoară, diluată în apă. Șterge apoi suprafața cu o cârpă umezită doar cu apă pentru a înlătura orice urmă de soluție de curățat și folosiți o cârpă moale și uscată pentru a absorbi toată umezeala.

- nu folosi acetonă, dizolvanţi sau produse pentru curățarea geamurilor pe suprafaţa mobilierului pentru curațare.

 • Șterge periodic praful. Foloseşte o cârpă curată, albă, moale, ușor umezită (de felul tricourilor albe din bumbac) sau lavete din bumbac. Pentru a înlătura orice urmă de umezeală de pe suprafeţe, foloseşte o cârpă din bumbac uscată. La curățarea topurilor care prezintă crestături, asigură-te că absorbi toată umezeala din caneluri pentru a preveni posibilele deteriorări ale finisajului.
 • Evită scurgerea de lichide pe zonele sensibile ale mobilierului: colțuri, margini, nișe. Absorbţia lichidelor produce umflarea lemnului. Usucă repede folosind o cârpă moale și curată. Evită frecarea.

La piese de mobilier utilizate zilnic, este posibil ca șuruburile/ piuliţele să se slăbească. Strânge-le o dată la jumătate de an pentru a te asigura că îşi păstrează stabilitatea.

 • Încărcarea inegală a dulapurilor cu obiecte sau mişcarea lor din loc nedemontate pot duce la dereglarea, dezechilibrarea uşilor şi/ sau sertarelor. Recomandarea noastră este ca încărcarea maximă pe poliţă să fie de 7kg, iar greutatea să fie distruibuită cât mai uniform în dulapuri.
 • Te sfătuim să schimbi periodic locul accesoriilor și al altor obiecte așezate pe mobile, pentru ca accesori precum telefoanele, ceasurile cu alarmă, lămpile, decoraţiunile, computerele etc sunt prevăzute cu suport din cauciuc. Dacă rămân vreme îndelungată în acelaşi loc, acestea se pot lipi de mobilă sau pot duce la decolorarea suprafeţei lemnului. De asemenea, îţi recomandăm să nu păstrezi pentru timp îndelungat suporturile pentru farfurii ori alte asemenea protecţii din plastic pe masă, întrucât comp-1ntele chimice din plastic pot migra în finisaj, iar acest lucru duce la amprentarea, emolierea, decolorarea și deteriorarea acestuia. Nu depozita pe mobilă obiecte din piele pentru o lungă perioadă de timp. Nu acoperi mobilierul pentru timp îndelungat. Finisajele nu trebuie să fie acoperite pentru a putea „respira”, păstrându-și astfel aspectul și rezistenţa.
 • Evită scrierea direct pe suprafaţa mobilierului, pentru a preveni formarea de urme și zgârieturi. Protejează suprafaţa de lucru când folosești obiecte care pot păta, se pot imprima sau pot deteriora mobilierul, precum pixurile, creioanele, markerele și lipiciul.
 • Evită frecarea. Ridică obiectele în loc să fie frecate de suprafața din lemn. Evită frecarea în cazul finisajelor mate sau cu luciu fin, întrucât mătuirea sau, după caz, lustruirea produselor apărute în timp ca urmare a uzurii într-o utilizare normală tinde să crească. Iar deteriorările produse mobilierului din aceste cauze nu sunt considerate defecte.
 • Marmura este poroasă și se pătează ușor. Șterge imediat orice lichid scurs pe suprafaţa ei. Așează suporturi sub pahare. Pentru petele persistente, foloseşte substanțe de curățare neabrazive, precum apa oxigenată.

Durata medie de utilizare a produselor din categoria mobilier general este de 5 ani, dacă au fost respectate condițiile de transport, manipulare, depozitare și exploatare.

MOBILIER TAPITAT

- stergeti saptamanal de praf tapiteria de piele si inlocuitori de piele cu o carpa moale, uscata;

-produsele tapitate cu stofa se aspira;

-nu expuneti produsele la radiatii solare directe ptr a evita decolorarea materialului de acoperire;

-pastrati produsul in limite normale de umiditate si temperatura (45-70% umiditate; 10-30 grade Celsius);

-dupa ce ati probat solutia de curatare pe o portiune de material ascunsa vederii, curatati fara sa frecati zona vizata, treceti usor cu carpa;

-urmele de lichide, grasimi corporale se sterg intai cu o carpa uscata apoi cu solutia mai sus amintita;

-probati curatarea urmelor vizibile cu o guma de sters creionul;

-urmele de chewing gum se indeparteaza racaindu-le cu cuburi de gheata puse intr-un saculet de nylon;

-husele detasabile se pot spala la o temperatura de maxim 30 C, nu se utilizeaza inalbitor, nu se foloseste fierul de calcat, nu se curata uscat, nu se curata chimic, nu se stoarce prin centrifugare;

-verificati in mod regulat starea generala a mobilierului, precum si a accesoriilor din interior - indeosebi a suruburilor care trebuie stranse la anumite intervale de timp.

-saltelele se vor intoarce lunar de pe o parte pe alta (daca salteaua are fata iarna - fata vara se vor alterna decat capetele aceleiasi fete) si vor avea ca suport o somiera cu lamele elastice, curata periodic praful si alte impuritati de pe saltea, cu ajutorul aspiratorului; daca somiera este realizata din placa de PAL asigurati-va de faptul ca aceasta prezinta orificii care ajuta la circulatia aerului impiedicand astfel aparitia mirosului si a mucegaiului;

-produsele de tapiterie deschise la culoare (albe, bej sau crem pe orice tip de material de acoperire) sunt predispuse la deteriorarea materialului de acoperire prin migrarea unei culori mai puternice ca baza (negru, maro, albastru, violet, verde etc) de pe obiecte de imbracaminte, incaltaminte, marochinarie, oja, produse de cosmetica, denim (blue jeans), de aceea nu recomandam ca aceste obiecte sa interactioneze.

-este interzis ca saltelele sa fie rulate, impaturite, introduse intr-un cadru de pat mai mic ca dimensiune, spalate, uscate cu uscatorul electric;

-este interzis folosirea saltelei ca “masa de calcat”;

-este interzis incercarea portantei produselor de tapiterie prin presarea lor cu genunchiul sau cu cotul acest lucru ducand la deformarea a materialului de acoperire fara a exista posibilitatea de revenire la forma initiala;

-este interzis folosirea bratelor canapelelor si fotoliilor ptr sedere acest lucru putand duce la deteriorare structurii interioare a produsului;

-este interzis folosirea ptr dormit permanent a extensiilor cu lamele elastice acestea fiind realizate ptr folosirea lor ocazionala (existand posibilitatea ca in timpul utilizarii acestea sa produca zgomote, zgomotele provin de la frecarea partilor scheletului metalic intre ele);

-toate tipurile de materiale de acoperire(stofa, piele ecologica, piele naturala in special) se intind in timpul utilizarii. Ptr a atinge un nivel a confortului cit mai ridicat tapiteriile (husele) nu se pot realiza prea strans, de aceea, in timp, pot aparea unele cute (pe spatare, sezut, cotiere) acest lucru nefiind considerat un defect.

 • În primele 3 luni de utilizare, spuma poliuretanică folosită la umplerea pernelor pentru canapele se va tasa treptat şi uşor. Este o etapă firească de reaşezare a structurii. După această perioadă, va ajunge la forma finală şi se va stabiliza complet. Drept urmare, apariţia unor cute ale tapiţeriei este normală. În ceea ce priveşte buretele, acesta se poate tasa în timpul transportului. De aceea, este necesară o modelare a umpluturii din perne prin baterea uşoară a acestora.
 • Dacă decizi să transporţi personal produsul din magazin la reşedinţă, pentru a evita eventualele deteriorări pe durata transportului, picioarele trebuie montate doar la destinaţia finală. Iată succesiunea etapelor: canapeaua trebuie ridicată în poziţie verticală, abia apoi se montează picioarele; după montaj, canapeaua se aşează în poziţia şi pe locul pe care ai decis să o instalezi.
 • Înainte de prima folosire a unei canapele extensibile, nu uita să tai legăturile care blochează extensia pe durata transportului. Pentru a utiliza extensia, se îndepărtează pernele şezutului şi se trage către exterior sistemul de extensie.
 • Pentru a păstra fermitatea şi forma structurii, este esenţial să nu sari pe canapea sau fotoliu, să nu te aşezi pe spătar sau pe braţe. Presiunea exercitată pe componente care nu sunt destinate şederii poate provoca deteriorări; de asemenea, dacă este vorba de canapele şi fotolii cu sistem de extensie/recliner, la presiune improprie, ca de exemplu sărituri, mecanismele se pot deteriora.
 • Nu lăsa copiii să se joace cu mecanismul de extensie/recliner şi nu sării pe acesta. Strânge lenjeria de pat înainte de a strânge extensia. Evită să te aşezi pe marginea extensiei pentru că există pericolul ca aceasta să se îndoaie.
 • Extensia este recomandată pentru folosirea ocazională.
 • Evită mutarea canapelelor şi a fotoliilor prin împingere sau tragere. Când le muţi, ele trebuie ridicate de la bază. Niciodată nu tragi de pernele moi ale canapelei pentru a o muta din loc.
 • Tasarea umpluturilor (poliuretan, latex, altele) şi întinderea pielii sau a stofei, precum şi mătuirea sau - după caz - lustruirea produselor de-a lungul timpului sunt o urmare a uzurii într-o utilizare normală. În consecinţă, nu sunt considerate defecte.
 • Nu folosi solvenţi pentru curăţarea părţii metalice a mecanismului; ştergerea cu o cârpă curată este suficientă.

Durata medie de utilizare a produselor din categoria canapele, fotolii din material textil, inclusiv imitație de piele este de 5 ani, iar a celor din piele naturală este de 7 ani, dacă au fost respectate condițiile de transport, manipulare, depozitare și exploatare.

TAPITERII DIN MATERIAL TEXTIL

 • Ștergeți săptămânal de praf tapițeria cu o perie de haine.
 • Lumina soarelui poate duce la deteriorarea fibrelor și la decolorarea stofelor. Așază mobila tapiţată (scaune, paturi, fotolii, canapele, tabureti etc) departe de lumina directă a soarelui. Distanţa de fereastră pe care o recomandăm este de minimum 50 cm.
 • Evită frecarea de, sau cu, suprafețe abrazive, inclusiv pereți.
 • Importanţa controlului asupra climatului din încăpere. Variațiile extreme de temperatură pot dăuna mobilierului tapițat. Radiatoarele și țevile de încălzire pot usca fibrele țesăturilor și pot decolora materialul textil. Aerul rece și uscat al aparatului de aer condiționat poate, de asemenea, afecta atât țesătura, cât și rama. Așază mobiliertul tapiţat astfel încât să fie la o distanță:
  - de cel puțin 50 cm față de aparatul AC/aerotermă,
  - de cel puțin 1,5 m față de sobe sau alte surse de căldură.
 • Nu depozita tapițeria într-un subsol umed, la temperaturi sub 0℃ sau într-o mansardă supraîncălzită. Dimensiunile anumitor țesături, îndeosebi ale celor din fibre naturale, pot fi afectate de modificările condițiilor din încăpere. Când umiditatea este ridicată, stofa se poate lărgi, întrucât absoarbe umezeala. Acest lucru duce la un aspect neîngrijit al tapițeriei.
 • Animalele de companie. Dacă ai un animal de companie în casă, ai nevoie de o întreținere mai atentă şi uneori chiar mai frecventă a produselor tapițate. Recomandarea noastră este să iei măsuri pentru protejarea tapițeriilor și să le aspiri frecvent.
 • Transpirația și semnele de grăsime corporală. Stofele de tapițerie pot absorbi transpirația și grăsimea din piele, păr, de pe mâinile murdare și de pe haine. Protejează canapelele cu huse speciale în zonele de contact.
 • Evită să așezi ziarul pe tapițerie. Tușul se poate imprima pe stofă, mătuind culoarea și contribuind la murdărire.
 • Obiectele ascuţite. Evită tăierea, agățarea și găurirea tapițeriei cu bijuterii, catarame sau încuietori ori cu conținutul din buzunare. Fereşte tapițeria de sărituri sau bruscări, care pot duce la ruperea materialului. Deteriorările provocate de toate acestea nu sunt acoperite de garanție.

Procedee standard de întreținere a tapiţeriilor din material textil

 • Dacă produsul are pernă pentru şezut, rotește-o periodic. Întoarce, înfoiază și roteşte pernele pentru șezut și pentru spătar săptămânal - indiferent cât de mult au fost folosite - pentru a reduce riscul de uzură prematură a miezului pernelor. Verifică alunecarea bordurilor și îngrijeşte-te inclusiv de păstrarea culorii țesăturii.
 • Aspiră periodic pentru a înlătura praful. Dacă nu e înlăturat periodic, deși nu se vede ca pe topul unei mese, praful se așază pe tapițerie, o poate murdări și îi poate da un aspect neplăcut. Recomandăm aspirarea săptămânală cu o perie specială pentru tapițerii.
 • Nu curăța husele pernelor separat. Deși au fermoar, husele pernelor se curăță în aceeași manieră ca restul tapițeriei.
 • Recomandăm curăţarea chimică în centre specializate a produselor tapiţate prevăzute cu husă complet detaşabilă. Nu este recomandată curăţarea acestora prin spălare casnică la maşina de spălat şi nici spălarea manuală.
 • Contactează un specialist în curățare ori de câte ori canapeaua prezintă semne sporite de murdărire.

Îndepărtarea petelor

 • În cazul unor accidente precum vărsarea de lichide, acționează imediat. Acționarea rapidă este esențială pentru a preveni deteriorările permanente. Poţi evita permanentizarea petelor apărute în urma vărsării unor lichide dacă iei imediat măsuri pentru a absorbi substanțele vărsate.
 • Absoarbe pata imediat cu ajutorul unei cârpe-sugativă, albă și curată (cum ar fi un șervet sau un prosop). Înlătură cât mai mult din pată înainte să o cureți.
 • Absoarbe, nu freca şi nu peria. Astfel de acțiuni agresive pot da naştere unor deformări permanente. Doar în cazul soluțiilor pe bază de apă, poți folosi o perie moale, cu mișcări circulare.
 • Testează soluția de curățare pe o zonă care nu este la vedere; picură câțiva stropi pe fiecare culoare a stofei, apoi curăță cu o cârpă absorbantă, albă și curată. Aşteaptă cateva momente, apoi verifică rezultatele. Dacă s-a luat culoarea pe cârpă sau dacă zona pe care o cureți și-a schimbat aspectul, contactează un specialist.
 • Curăță pata de la exterior la interior, pentru a evita extinderea petei.
 • După ce ai înlăturat cât mai mult posibil din pată, îndepărtează - prin absorbţie - orice urmă de umezeală. Când foloseşti o soluție pe bază de apă, tamponează cu apă curată pentru a înlătura reziduurile, apoi tamponează zona cu o altă cârpă absorbantă. Verifică și lăsă să se usuce cel puțin 6 ore. Ţine cont că uscarea rapidă împiedică apariţia unor urme. Foloseşte un ventilator sau un uscător de păr pentru a grăbi uscarea.

Îndepărtarea petelor dificile

 • Ceara de lumânare și guma de mestecat. Îndepărtează guma cu un cub de gheață învelit în plastic, apoi răzuieşte-o atent cu un card. Pentru a înlătura excesul de ceară, așază o cârpă subțire deasupra și presează cu un fier de călcat cald (nu fierbinte!). Dacă după această operaţiune rămân urme de ceară, șterge cu un solvent pentru curățare uscată.
 • Dacă pata este încă umedă, absoarbe cu o cârpă-sugativă curată cât mai mult posibil. Aplică un detergent cu pH neutru și absoarbe, apoi aplică o soluție cu apă curată și absoarbe din nou.
 • Când ai nevoie de ajutorul unui specialist. Unele pete necesită curățare specială, profesionistă. Dacă nu reuşeşti să îndepărtezi pata prin metode casnice precum cele enumerate mai sus, consultă un specialist. Aminteşte-ţi că petele și lichidele vărsate trebuie să fie îndepărtate imediat. Cu cât pata rămâne mai mult timp pe stofă, cu atît este mai greu de îndepărtat, chiar și de către un profesionist. Practic, întârzierea intervenţiei creşte riscul permanentizării petei.

Recomandare: Dacă ai orice dubiu în privința procedurilor, cere sfatul unui specialist. Multe pete pot deveni permanente dacă s-a folosit remediul greșit.

Măsuri de precauţie şi alte sfaturi

 • Nu păstra soluțiile de curățare la îndemâna copiilor.
 • Pentru a verifica dacă metoda de curăţare aleasă provoacă deteriorarea culorii sau strângerea stofei, trebuie să faci întotdeauna un test într-o zonă a tapițeriei care nu este la vedere.
 • Nu folosi apă pe vâscoză sau pe alte stofe care conţin fibre naturale. Există pericolul strângeri materialului sau deteriorării culorilor.
 • Evită agenții de curățare care lasă reziduuri uleioase. Nu folosi produse de uz casnic care lasă urme uleioase, întrucât acestea sunt greu de îndepărtat sau curățat.

Modificările de aspect

Vei observa că, în timp, aspectul unei canapele va începe, treptat, să se modifice. Este vorba despre schimbări considerate semne normale de folosință. Iată câteva dintre aceste modificări la care te poți aștepta:

 • Aspectul de fibre încolăcite. Dată fiind frecarea, cele mai multe tapițerii prezintă, în timp, semne de folosință cum ar fi aspectul de fibre încolăcite. Aceasta presupune formarea de ghemotoace de fibre pe suprafaţa ţesăturii. Apariția acestora depinde de mai mulți factori, de la conținutul fibrei și până la felul în care a fost folosit mobilierul.
 • Cutele confortabile și compresia. Cutele și încrețiturile apar firesc la unele dintre țesături. Chiar și în cazul stilurilor tradiționale, este de așteptat să apară astfel de cute ca urmare a folosinței.
 • Tasarea stofei de-a lungul timpului este urmarea uzurii într-o utilizare normală.

Îngrijirea pernelor umplute cu amestec de pene

 • Roteşte, întoarce și înfoiază periodic. Rearanjarea penelor asigură utilizarea corectă, uniformă și păstrarea formei şi a grosimii, prelungind astfel anii de folosință.
 • Aspiră pernele săptămânal. În acest fel, înlătură orice acumulare de praf. Unele pene ar putea ieși din husă, iar acest lucru este normal. Îndepărtează-le prin aspirare.

Durata medie de utilizare a tapițeriilor din material textil, inclusiv imitație de piele este de 5 ani, dacă au fost respectate condițiile de transport, manipulare, depozitare și exploatare.

 

TAPITERII DIN IMITATIE PIELE SI PIELE NATURALA

 

 • Evită lumina directă a soarelui. Expunerea prelungită în lumina directă a soarelui va provoca decolorarea pielii naturale, cât şi a imitației de piele. Așază mobila la o distanță de cel puțin 50 cm de fereastră.
 • Evită variațiile extreme de temperatură. Nu așeza tapițeria în apropierea aparatelor de încălzire sau de aer condiţionat (AC). Variațiile de temperatură pot deteriora pielea şi imitația de piele. Căldura le poate „îmbătrâni” prematur și le poate face să crape. Așază mobiliertul astfel încât să fie la o distanță de cel puțin 1,5 m față de sobe sau alte surse de căldură.
 • Evită obiectele ascuțite. Cataramele, cheile și jucăriile pot tăia, zgâria sau roade suprafața oricărei piei.
 • Evită frecarea de, sau cu, suprafețe abrazive, inclusiv pereți.
 • Transpirația și semnele de grăsime corporală. Tapițeriile din piele pot absorbi transpirația și grăsimea din piele, păr, de pe mâinile murdare și de pe haine. În zonele de contact constant, protejează mobilierul cu huse speciale.
 • Evită să așezi ziarul pe tapițerie. Tușul se poate imprima pe piele, mătuind culoarea și contribuind la murdărire.
 • Alege produsele de curățat cu atenție. Îţi recomăndam să utilizezi produse special destinate curăţării şi întreţinerii tapiţeriilor din piele naturală.
 • Pentru tapițeriile din imitație de piele pentru curățare se utilizează o soluție de apă călduță cu săpun (proporție 60% apă, 40% săpun, pH negativ). Curățați cu o cârpă umedă, apoi uscată. Este interzis să îmbinați cu apă materialul, deoarece aceasta va fi absorbită de poliuretanul din interior, ducând la deteriorarea produsului.
 • Pentru tapițeriile din piele naturală pentru curățare se utilizează o soluție de apă călduță cu săpun (proporție 80% apă distilată și 20% săpun, pH negativ). Curățați cu o cârpă umedă. Urmele de grăsimi sau lichide se îndepărtează cu o cârpă moale sau hârtie absorbantă, după care se utilizează soluția recomandată anterior, folosind o cârpă curată, albă.
 • Pentru tapițeriile din piele naturală este strict interzis: 
  - folosirea lichidelor cu acizi sau solvenți chimici, alcool;
  - utilizarea de petrol, gaz, detergenți, spirt sau săpun în exces.
 • Tasarea umpluturilor (poliuretan, latex, altele) şi întinderea pielii naturale, precum şi mătuirea produselor de-a lungul timpului sunt o urmare a uzurii într-o utilizare normală. În consecinţă, nu sunt considerate defecte.
 • Șterge praful săptămânal. Foloseşte o cârpă moale, curată și uscată.
 • Absoarbe lichidele vărsate cu o cârpă moale, curată. Nu freca.

Procedee standard de întreținere a tapiţeriilor din imitație de piele

 • Se aspiră şi se şterge cu o cârpă umedă curată.
 • Petele minore se pot îndepărta cu un burete înmuiat în apă şi soluţie diluată de săpun cu pH neutru.
 • A nu se expune la lumina directă a soarelui!

Întreţinerea componentelor din lemn masiv

 • Componentele din lemn masiv, cum ar fi cotierele și picioarele de tip ball-and-claw (minge și gheară), pot fi desprăfuite cu ajutorul unei cârpe albe curate şi foarte puțin umezite cu apă.
 • Asigură-te că le ștergi în direcția venăturii și că, ulterior, usuci complet lemnul cu o cârpă albă, curată.

Durata medie de utilizare a tapițeriilor din material textil, inclusiv imitație de piele este de 5 ani, iar a celor din piele naturală este de 7 ani, dacă au fost respectate condițiile de transport, manipulare, depozitare și exploatare.

 

Contraindicatii

Pentru orice categorie de mobilier: 

- nu este recomandata dezambalarea coletelor de mobilier folosind obiecte taioase;

- nu este recomandata taierea sau zgarierea materialelor;

- nu este recomandata frecarea de alte suprafete, (pereti) sau cu substante (solutii de curatare) abrazive;

- nu este recomandata folosirea sau pastrarea produselor in medii umede sau la temperaturi sub zero grade Celsius, precum si in medii cu variatii de temperatura;

- nu este recomandata asezarea produsului langa surse de caldura, (distanta de garda este de 1 m), in afara mobilierului de bucatarie proiectat in acest scop;

- nu este recomandata folosirea produselor de curatare care contin solventi chimici sau alcool, (orice solutie trebuie incercata intai pe o suprafata mica, ascunsa);

- nu este recomandata udarea produselor, (curatati cu o carpa usor umezita intr-o solutie de apa cu sapun, 50% apa, 50% sapun lichid cu PH neutru, apoi stergeti imediat cu carpa uscata;

- nu este recomandata mutarea mobilierului prin impingere sau tragere, mutarea se va face prin ridicare, mobilierul demontabil trebuie demontat, nu se va muta mobilierul decit dupa ce se va elibera (se va goli) de orice alt obiect existent in sertare sau pe diversele suprafete folosite ca suport;

- nu este recomandata folosirea mobilierului in alt scop decat cel pentru care a fost proiectat;

- nu este recomandata uscarea produselor (in special cele de tapiterie) cu uscatorul electric;

- nu se recomanda sa se sara ritmic si repetat cu picioarele (in special copii) pe paturile si/sau saltelele cu miez elastic acest lucru ducand la deformarea plastica a miezului elastic;

- nu este recomandat sa se agate de usile dulapurilor obiecte grele acest lucru putand duce la dereglarea balamalelor usilor si la smulgerea acestora din suruburi;

- nu se recomanda folosirea scaunelor de birou (scaunele ergonomice cu role) pe post de vehicule de transport acest lucru ducand la deteriorarea rotilelor;

- nu este recomandat se se realizeze modificari ale produsului prin adaugare sau eliminare de piese componente acest lucru ducand la pierderea garantie;

- nu este recomandat sa se introduca mobilierul in locuinta clientului inainte de a se instala usile locuintei;

- se poate intampla ca dupa montarea usilor produsele sa nu se mai poata scoate din locuinta sau in urma incercarii scoaterii acestora din locuinta sa rezulte deteriorari ale peretilor, ale usilor sau ale produsului in sine;

- este interzis sa se intre in dulap (in special copiii);

- este interzisa folosirea etajerelor cu rafturi pe post de scara, in urma acestor actiuni poate rezulta ranirea persoanei care a incercat acest lucru (in special copii) si deteriorarea produselor;

- nu se recomanda supraincarcarea barelor de haine acest lucru putand duce la curbarea acestora si la dereglarea produsului;

- nu se recomanda supraincarcarea politelor realizate din PAL cu mai mult de max. 14 kg pentru polite cu adancime de 580 mm si max. 7 kg pentru polite cu adancime de 380 mm.

 

Modern Living nu isi asuma responsabilitatea pentru:

- estimarea eronata a spatiului unde urmeaza a fi montata/depozitata mobila;

- nefinalizarea livrarii/montajului din cauza problemelor cauzate de estimarea eronata a cailor de acces (holuri de bloc sau apartament de dimensiuni reduse, usi de acces inguste, lipsa spatiului de manevra);

- nerealizarea montajului din cauza rezistentei precare a peretilor pe care se face montajul pieselor de mobilier;

- deteriorarea produselor in urma transportului si montarii acestora realizate de client sau de terti;

- diferentele de nuanta pe acelasi cod de finisaj sau pe acelasi material de acoperire daca produsele in cauza nu au fost comandate in acelasi timp pe aceeasi Nota de comanda (pot fi diferente de nuanta de la lot la lot);

- dimensiunile produselor electrocasnice, a tevilor de gaze sau apa, a caloriferelor existente in spatiul unde urmeaza a fi montata mobila;

- racordarea produselor electrocasnice la reteaua de energie electrica, gaze, apa si nici ptr incorporarea acestor produse in mobilier;

- deteriorarea produselor de animalele de companie existente in locuinta clientului;

 

Garantia nu se aplica in urmatoarele situatii:

- orice produs de tapiterie (canapele, fotolii, paturi tapitate, saltele) isi va pierde garantia daca materialul de acoperire al acestuia prezinta resturi alimentare; fecale umane sau animale; par de la animalele de companie si va prezenta mirosuri deranjante (mirosuri specifice animalelor, mucegaiului si nu in ultimul rand mirosul specific de fecale);

- saltele rulate, impaturite;

- deteriorarea produsului ca urmare a transportului, manipularii, montajului facut de client sau de un tert;

- produse incendiate, inundate, deteriorate, furate;

- schimbarea culorii produsului din cauza soarelui sau a unei surse de caldura sau apa;

- vopsirea produsului de catre client sau a interventiei cumparatorului asupra mobilierului cu substante suplimentare de lacuire;

- gaurirea, lipirea pe produs a altor repere sau materiale;

- murdarirea materialului de acoperire in urma folosirii;